Mogućnost za izgradnju kapaciteta: razvoj projekata i pisanje koncept note (obuka)

Pozivaju se svi potencijalni aplikanti Trećeg poziva za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 da sudjeluju na treningu o izgradnji kapaciteta za izradu projektnih ideja i pripremi sažetaka projekta (koncept note).

U cilju podrške potencijalnim aplikantima u razvoju projektnih ideja i pripremi sažetka projekta (koncept note) za Treći poziv za prijedloge projekata u okviru Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 (IPA CBC BiH-CG 2014-2020), Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine i Kancelarija za evropske integracije Crne Gore pozivaju sve zainteresovane organizacije / institucije da se registruju za učešće u programu izgradnje kapaciteta u oblasti razvoja projekta i pripreme sažetka projekta (koncept note).

Program izgradnje kapaciteta će se odvijati u obje programske zemlje, kroz niz dvodnevnih radionica, u periodu od kraja septembra do sredine oktobra 2020. Program rada, datumi i lokacije održavanja biti će dostupni na internet stranici IPA CBC BiH-MNE (http://cbc.bih-mne.org), početkom septembra.

Kriteriji za učešće u ovom ciklusu obuka su relevantnost planirane projektne ideje i organizacije/institucije – podnosioca zahtjeva u odnosu na Programski dokument i tematske prioritete Trećeg poziva koji su:

TP 1: Promocija zapošljavanja, mobilnost radne snage, socijalna i kulturna inkluzija preko granice

Specifični cilj 1.1. Pristup tržištu rada i okruženje za generisanje novih radnih mjesta su unaprijeđeni;

TP 2: Zaštita životne okoline, unaprjeđenje prilagođavanja i ublažavanja klimatskih promjena, sprječavanje i upravljanje rizikom

Specifični cilj 2.2. Mjere prilagođavanja i ublažavanja klimatskih promjena, kao i mjere prevencija i upravljanja rizicima su poboljšane.

Broj učesnika je ograničen tako da će se, uz relevantnost prijava, u odabiru učesnika programa primjenjivati načelo prvenstva prema redoslijedu prijava.

Program je obezbijeđen iz fonda tehničke pomoći i besplatan je za učesnike. Napominjemo da će organizator snositi i troškove smeštaja, dok putne troškove snose sami učesnici.

 

Da biste se registrovali za program izgradnje kapaciteta, pošaljite popunjen obrazac prijave koji je dostupan na sljedećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5n93GqwMMG0Q9Ng8BcJ56gosiOrQjvmLFSt-oPf9nTw8egA/viewform?usp=pp_url

najkasnije do 31.08.2020. godine. Svi aplikanti će biti obavješteni o statusu njihovih prijava do 07.09.2020. Za sva pojašnjenja možete se obratiti putem emalia, na: infojts@cbc.bih-mne.org.