Opštine Plužine i Foča predstavile zajednički projekat ”Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)” na Sajmu turizma u Beogradu

Zajednički štand Opština Plužine i Foča je na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu privukao značajnu pažnju visokih zvaničnika, predstavnika turističke privrede, medija, kao i brojnih zainteresovanih ljubitelja avanture i aktivnog turizma.

Tokom trajanja sajma, u periodu od 20-23. februara, štand su posjetili šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministrica za evropske integracije Republike Srbije Jadranka Joksimović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Rasim Ljajić, ministar za EU integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, predstavnici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, direktorica Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović, načelnik Opštine Foča Radisav Mašić i Opštine Višegrad Mladen Đurević, kao i mnogi drugi zvaničnici, predstavnici turističkih organizacija i agencija iz cijelog regiona.

Takođe, štand je posjetilo više medijskih kuća i samostalnih produkcija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, koji su snimili priloge o turističkim potencijalima i atraktivnim proizvodima ovog prekograničnog područja.

 

 

 

 

 

Najveće interesovanje, tradicionalno, privukao je rafting Tarom i Drinom, Nacionalni park „Sutjeska“ i Park prirode „Piva“ . Mnogobrojni posjetioci izrazili su veliko interesovanje da u toku svog odmora posjete ovu prekograničnu oblast i da uživaju u prirodnim ljepotama i atrakcijama. Više agencija i pojedinaca je bilo zainteresovano za dodatne informacije o mogućnosti organizacije team-building aktivnosti u ovom području.

Svi posjetioci štanda su imali prilike da se detaljnije upoznaju sa cjelokupnom turističkom ponudom Opština Plužine i Foče, kao i aktivnostima i očekivanim rezultatima projekta ”Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)” koje ove dvije opštine sprovode sa ciljem razvoja i promocije prekograničnog područja kao jedinstvene destinacije za aktivni turizam.

Projekat se sprovodi u saradnji sa Parkom prirode „Piva“ i Turističkom organizacijom Opštine Foča, a finansira ga Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje BiH i CG. Realizacija projekta počela je 1. decembra 2019. i trajaće dvije godine, do kraja novembra 2021. godine.