Povezivanje ponude smještajnih i muzejskih kapaciteta u prekograničnom području

Projekat prekogranične saradnje „Zanimljivi muzeji – aMUSeumING“ organizuje obuku za dvanaest pružatelja usluga smještaja sa područja Hercegovine i pograničnih područja Crne Gore u cilju podizanja kvalitete njihovog rada i povezivanja smještajnih kapaciteta i muzeja. Organizirat će se četiri jednodnevna treninga u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.  Kroz obuku pružateljima smještajnih kapaciteta će se omogućiti prezentiranje trenutne razine kvalitete i mogućnosti za poboljšanje iste. Obuke će biti podržane od strane zajedničkog implementacijskog tima, osoblja muzeja, te gostujućih predavača za određene praktične teme.

Na ovaj način omogućiti će se bolja povezanost pružatelja usluga smještaja i muzeja s ciljem širenja tržišta, kao i pružanju pomoći u poboljšanju kvalitete i međusobnoj promociji, naročito u ruralnim područjima.

Nakon završene obuke odabrat će se šest najperspektivnijih pružatelja smještajnih kapaciteta koji će stečeno znanje na obukama primjeniti u praksi te će im biti pružena tehnička pomoć od strane angažiranih stručnjaka. Također, projekti tim će osigurati izradu promotivnog materijala za pružatelje usluga smještaja koji primjene predložena poboljšanja, povećaju kvalitetu usluga i povežu se sa muzejima s ciljem međusobne promocije.

Prijavu za učešće možete poslati slanjem pisma interesa do 26.06.2020. do 17h godine na e-mail: info@linkmostar.org ili na dole navedene e-mail adrese. Prijaviti se mogu svi registrovani pružaoci usluga smještaja sa područja Nikšića, Jablanice i Konjica. Sve dodatne informacije vezane za obuku možete dobiti na dole navedene kontakte.

Projekt prekogranične saradnje „Zanimljivi muzeji / Amusing Museums“ (aMUSeumING) finansira Evropska unija u sklopu programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Projekt zajednički provode Udruženje LiNK iz Mostara u saradnji sa Nacionalnim Muzejom Crne Gore (CG) i općinom Jablanica (BiH). Ukupna vrijednost projekta je 394.904 EUR, od čega Evropska unija finansira 333.575 EUR (84,47%).

Za više informacije, molimo kontaktirajte:

Natalija Jovanović                                                                                              Gabrijela Zekić Cvitković

Tel/Fax: +387 36 580 151

Mob: +382 69 303 095                                                                                  Mob: +387 63/445-597

E-mail: natalijajovanovic@hotmail.com                                                    E-mail: gabrijela@linkmostar.org